Oznámenie o predĺžení termínu na predkladanie žiadostí o grantovú podporu aktivít z Bilaterálneho fondu Program Demokracia a ľudské práva.

08.01.2016 19:59

Nadácia otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation ako správca Programu Demokracia a ľudské práva oznamuje, že Výzva na predkladanie žiadostí o grantovú podporu aktivít z Bilaterálneho fondu zo dňa 02.11.2015, s pôvodný termínom uzávierky 08.01.2016, je predĺžená do 22.01.2016.

Žiadosti o grantovú podporu z Bilaterálneho fondu tak môžu byť predkladané priebežne, od 02.11.2015 najneskôr do 22.01.2016.

Žiadosť spolu so všetkými jej súčasťami a prílohami musí byť podaná v slovenskom jazyku, odoslaná elektronicky prostredníctvom formulára na https://fondpremvo.osf.sk v období od 02.11.2015 najneskôr do 22.01.2016. Zároveň musí byť kompletná Žiadosť doručená poštou do sídla Správcu (Nadácia otvorenej spoločnosti, MVO - FOND, Baštová 5, 811 03 Bratislava). Žiadosť musí obsahovať všetky jej súčasti a prílohy, pričom je rozhodujúci dátum poštovej pečiatky na zalepenej obálke s názvom „Žiadosť o grant z Bilaterálneho fondu".

Kompletná žiadosť pozostáva z:

  • Formulár Žiadosti o grant (podpísaný oprávnenými osobami);
  • Rozpočet a komentár k rozpočtu (podpísaný oprávnenými osobami);
  • Vyhlásenie o partnerstve (podpísané partnerom - v poštou zasielanej žiadosti neakceptujeme scan, ani kópiu Vyhlásenia) ;
  • Povinné prílohy

Povinné prílohy k žiadosti (postačujú kópie, nemusia byť notársky overené) sú:

  1. Stanovy, štatút alebo iný zakladací dokument žiadateľa;
  2. Kópia dokladu o registrácii žiadateľa (nie staršia ako 6 mesiacov);
  3. Doklad preukazujúci osobu štatutára žiadateľa;
  4. Účtovná závierka žiadateľa, za predchádzajúci kalendárny rok (v prípade UZ v podvojnom účtovníctve sa za kompletnú účtovnú závierku považuje: Výkaz súvaha, Výkaz ziskov a strát a Poznámky k účtovnej závierke);
  5. Osvedčenie o registrácii na DPH (v prípade, že je žiadateľ platiteľom DPH);
  6. Profesijný životopis osôb zodpovedných za koordináciu a za finančné riadenie;

V prípade, ak žiadateľ nepredloží kompletnú žiadosť (žiadosť nespĺňa kritériá administratívnej zhody), bude táto zamietnutá. V takomto prípade má žiadateľ možnosť podať rovnakú Žiadosť ešte raz, a to najneskôr do 22.01.2016.

Časté chyby pri podávaní Žiadostí:

  • predložený scan alebo kópia Vyhlásenia o partnerstve
  • chýbajúce Poznámky k účtovnej závierke v prípade UZ v podvojnom účtovníctve
  • chýbajúce profesijné životopisy osôb zodpovedných za koordináciu a finančné riadenie,
  • chýbajúce podpisy - na žiadosti, rozpočte, vyhlásení o partnerstve
  • rozpočtované výdavky na projektového manažéra, príp. na finančného manažéra (v tejto Výzve podporujeme AKTIVITY, nie ucelené projekty)

Žiadosti budú posudzované a schválené len do vyčerpania finančných prostriedkov určených pre Bilaterálny fond. V prípade vyčerpania prostriedkov Bilaterálneho fondu bude táto informácia bezodkladne zverejnená na internetovej stránke Správcu.

Maximálne trvanie aktivít je do 30.04.2016.  Aktivity a výdavky plánované a uskutočnené po tomto dátume budú považované za neoprávnené.

 

Zdroj: Nadácia Otvorenej Spoločnosti