Otvorili prvý úsek cyklotrasy Rimavská Sobota-Poltár, na bicykel sadol aj Kotleba

14.09.2015 13:38

 

14. September 2015 · Autor: admin

Prvý úsek cyklotrasy Rimavská Sobota-Poltár do rekreačnej oblasti Kurinec-Zelená voda je už vybudovaný. Slávnostne ho otvorili a odovzdali do užívania verejnosti v pondelok, 14. septembra. Pásku prestrihli predseda BBSK Marian Kotleba a rimavskosobotský primátor.

Poslanci BBSK schválili v rozpočte na prvý úsek cyklotrasy Rimavská Sobota-Poltár sumu 100 tisíc eur. Samotné realizačné práce trvali asi mesiac a boli ukončené do konca augusta. Predtým však prebiehalo spracovanie projektovej dokumentácie, všetky zákonné náležitosti a úprava terénu. Prvý úsek cyklotrasy je dlhý 2350 metrov.

„Myslím si, že dnes môžu byť všetci fanúšikovia cyklistiky v Rimavskej Sobote a okolí spokojní, aj keď tie pôrodné bolesti vôbec neboli ľahké. Našim cieľom je zrealizovať celú, dlhé roky sľubovanú cyklocestu medzi Rimavskou Sobotou a Poltárom,“ vyjadril sa župan Marian Kotleba. Ďalej uviedol, že do budúcoročného rozpočtu mieni na pokračovanie cyklotrasy smerom na Poltár zahrnúť financie vo výške 250 tisíc eur. Suma je vyššia aj preto, lebo je potrebné upraviť i podložie. Župan dúfa, že poslanci BBSK mu financie na tento zámer schvália.

V rámci slávnostného otvorenia prvého úseku cyklotrasy sadol na bicykel aj Kotleba. Prezradil nám, že jeho jazda po dvanástich rokoch na novej cykloceste bola perfektná. „Normálne začínam rozmýšľať nad tým, že by som si znova po dlhých rokoch kúpil bicykel. Mám veľmi pozitívny vzťah k cyklistike, k rekreačnej i športovej. Za mladých čias som veľa bicykloval a rozbil veľa bicyklov,“ povedal s úsmevom na tvári župan. Zároveň poprial všetkým, aby nová cyklotrasa bola zdrojom zábavy a bezpečných cykloprechádzok. „Prajem hlavne veľa bezpečných a spokojných cyklistických kilometrov,“ uzavrel Kotleba.