Ministerstvo financií SR zverejnilo písomné vyzvanie na národný projekt OPIS

18.06.2015 00:00

Ministerstvo financií SR, ako Sprostredkovateľský orgán pod Riadiacim orgánom pre Operačný program Informatizácia spoločnosti (OPIS), vydalo písomné vyzvanie na národný projekt „Rezortný informačný systém školstva". Projekt prispeje k zefektívneniu verejnej správy a zvýšeniu spokojnosti občanov s jej fungovaním na centrálnej úrovni.

Cieľom projektu je vytvoriť podmienky pre kvalitnejšie zbieranie, aktualizáciu a následné využitie údajov pre riadenie regionálneho a vysokého školstva. Základom bude reportovanie a aktualizácia údajov, ktoré je možné automatizovať prepojením na informačné systémy prevádzkované jednotlivými školami a školskými zariadeniami. Týmto bude možné dosiahnuť trvalú aktuálnosť dát, z ktorých bude následne možné robiť analýzy a vyhodnotenia podľa aktuálnych potrieb.

Prínosy z projektu budú citeľné pre školy a školské zariadenia, ako aj zriaďovateľov. Všetky spomínané inštitúcie budú odbremenené od administratívnej práce týkajúcej sa prípravy množstva výkazov, ktoré je potrebné aktuálne vypĺňať. Výsledkom tak bude vyššia efektivita ich práce a efektívnejšie poskytovanie služieb občanom.

Celková maximálna suma vyčlenená v rámci relevantného opatrenia na toto písomné vyzvanie predstavuje 17 528 062,40 eur.
Dátum uzávierky písomného vyzvania na národný projekt je 28.09.2015. Písomné vyzvanie na národný projekt je spolu s ďalšími podrobnými informáciami zverejnené na stránkachwww.informatizacia.skwww.opis.gov.sk a www.nsrr.sk. Operačný program Informatizácia spoločnosti je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Písomné vyzvanie spolu s prílohami nájdete tu: https://www.informatizacia.sk/aktualne-vyzvy-opis/609s.