Informácia o výzve na prevenciu kriminality pre rok 2015.

24.10.2014 09:49

Vyhlasovateľ výzvy: Rada vlády SR pre prevenciu kriminality.

 

Termín uzávierky: 15. december 2014 (rozhoduje pečiatka pošty)

 

Oprávnení žiadatelia:

·         Fyzické osoby a právnické osoby; dotáciu nemožno poskytnúť žiadateľovi, ktorý je štátnym orgánom, štátnou rozpočtovou organizáciou, štátnou príspevkovou organizáciou alebo štátnym účelovým fondom.

 

Financovanie a spolufinancovanie:

·         Dotáciu na projekt je možné poskytnúť maximálne do výšky 66 000 €.

·         Dotáciu možno poskytnúť žiadateľovi, ktorý preukáže, že má na financovanie projektu zabezpečených aspoň 20% finančných prostriedkov z iného zdroja ako zo štátneho rozpočtu;

·         Disponibilný objem finančných zdrojov pre túto výzvu je 1 328 000 €.

 

Priority:

1. znižovanie miery a závažnosti kriminality a inej protispoločenskej činnosti (najmä: závažná a organizovaná trestná činnosť; obchodovanie s drogami; počítačová kriminalita; obchodovanie s ľuďmi; sexuálne vykorisťovanie detí a detská pornografia; hospodárska a majetková trestná činnosť,  korupcia; obchodovanie so zbraňami a cezhraničná trestná činnosť; násilie na ženách);

 

2. zvyšovanie bezpečnosti miest a obcí (začleňovanie prevencie kriminality do koncepcií rozvoja krajov a obcí; zvyšovanie kvality sociálnych vzťahov; zvyšovanie  bezpečia obyvateľov a návštevníkov);

 

3. eliminácia sociálne patologických javov v rizikových skupinách (deti a mládež ohrozené kriminalitou a sociálne patologickými javmi; rodina; seniori; sociálne vylúčené komunity, t.j. nezamestnaní, bezdomovci, zdravotne a telesne postihnutí, osoby prepustené z výkonu trestu; prvopáchatelia trestných činov; recidivisti);

 

4. eliminácia podpory a propagácie kriminality a inej protispoločenskej činnosti prostredníctvom všetkých druhov médií (film, televízia, rozhlas, internet, tlačoviny, miestne oznamovacie prostriedky, obecné noviny, oznamovacie tabule, školské rozhlasové vysielanie a pod.).

 

Upozornenie:

·         Žiadateľ v tejto výzve môže predložiť len 1 žiadosť.

·         Dotáciu možno poskytnúť žiadateľovi na projekty, ktoré sú zamerané na riešenie priorít Stratégie prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti v Slovenskej republike na roky 2012 - 2015.

·         Dotáciu nemožno využiť na úhradu výdavkov ekonomickej kategórie 610 - mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania ekonomickej kategórie 620 Poistné a príspevok do poisťovní a 640 – Bežné transfery (napr. PN, odchodné, odstupné a pod.).

·         Predložený projekt (bez príloh) môže obsahovať max. 10 strán.

·         Žiadosti v inej ako hrebeňovej alebo pevnej väzbe nebudú akceptované

·         Všetky strany musia byť očíslované a verifikované podpisom žiadateľa (štatutárnym zástupcom).

·         Žiadosť o poskytnutie dotácie sa predkladá s prílohami v jednom origináli a v elektronickej verzii na CD alebo DVD nosiči. Textové súbory a súbory obsahujúce tabuľky musia byť skenované do formátu .pdf a grafické súbory do niektorého z formátov (.gif; .png; .jpg; .tiff) čitateľných bežnou výbavou PC.

·         Pri zaslaní poštou je na obálke potrebné napísať „DOTÁCIE – NEOTVÁRAŤ. Výzva RVPK pre rok 2015“.

·         Adresou na predkladanie žiadosti je príslušný okresný úrad v sídla kraja, v ktorého územnom obvode má predkladateľ trvalý pobyt (FO), resp. sídlo (PO). Ak je žiadateľom vyšší územný celok alebo obec, žiadosť predkladajú okresnému úradu v sídle kraja, v ktorého územnom obvode sa nachádzajú.

 

Všetky dôležité informácie a dokumenty sú zverejnené na stránke Ministerstva vnútra SR:

https://www.minv.sk/?vyzva-rvpk-2015